Fina fiskar på Å, Lofoten

Sista dagarna har varit stabila och bra. En hel del flundra har landats med topp på strax över 150cm. Torskfisket har som vanligt varit väldigt lokalt. Hittar man dem kan man fånga en miljon medan båten bredvid, 20m utanför, kan vara helt fisklös. Sejfisket har tonats av lite nu när vi ligger mitt emellan full- och nymåne och strömmen är som svagast. Men visst finns det sej att fånga och toppfiskarna har legat på mellan 17-19kg! Vertikalt behöver man inte spendera långa tiden med jiggen innan det sular i och spötoppen plaskar i vattenytan.

Vi som var ute i guidebåten blev lite varma under vårt popperfiske så… ja, resten kan ni se till höger…

Idag har vi lite vind från nordväst så de flesta båtarna ligger lite närmre land i strömmen och försöker peta upp en flundra eller två – än så länge har jag fått rapporter om någon mindre landad.

Händer det något kul får ni reda på detta i eftermiddag!

Skitfiske,

Hannes Ribbner & Johan Mikkelsen, Å