Team Rasken drar storsej och hälleflundrorna hugger hårt i strömmen! – Å, Lofoten!

Denne veckan har Lofoten bjudit på underbart väder och solbrända gäster. I guidebåten har vi en av mina större inspirationskällor- Hans Börjesson tillsammans med sin ledarhund Rasken samt de två bröderna Hermansson. Ett team som fyller dagarna med skratt och skönt tugg i båten. Som tur var har vi Rasken som tar hand om oss..

De två första dagarna har vi i stort sätt haft ett spegelblankt hav med dåliga drifter och ett fiske därefter. Men under kvällspassen vid Svarvskallen så smäller det fortfarande på, och här verkar det vara oändliga mängder storsej! Första passet lyckades Magnus höja sitt PB till 14,8kg men Hasse svarar med en toppfisk på 16,5kg! Trotts långa fiskepass så viker sig inte denna fura med sina 66 år på nacken och en synskada som gör att han inte kan se utan istället får förlita sig på sina andra sinnen. Att han knyter sina knutar och gaffar sina fiskar själv är en självklarhet för honom. För en annan tror man att det är ju en omöjlighet för en person som inte kan se. Efter jag träffade Hasse så har min bild ändrats helt om synskadade- Det finns inga begränsningar så länge man själv inte ser dom!

Anders som stannade hemma under första nattpasset fick ju så klart höra om detta fiske gång på gång. Hasse och Magnus var också snabba på att påminna honom om att detta fiske hade ju ändå inte passat honom då hans knutar inte hade hållit för de stora sejarna.. Så lät snackat men under gårdagens kvällspass var det Anders tur att få tyst på gubbarna när han landade en storsej på hela 18,4 kg!!! Nu var det ombyta roller med leenden som inte bleknade för en sekund.

Vi testade också lite nya platser för rödspättan där resultatet blev ett gäng småtorskar. Ingen succé men vi åkte hem och tänkte om. Kvällspasset fick gå i rödspättanstecken igen, och denna gången lurade vi upp ett gäng fina spättor som fick sparas för den kulinariska upplevelsen.

Detta är bara början på en härlig vecka, och fler rapporter kommer inom kort där ni får höra mer om flundrafisket i strömmen!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen

Magnus med 14,8kg storsej!

Hasse med sitt första PB på 14 kg!

Rasken är med och håller kolla på gubbarna i båten

Rasken och Anders under gårdagens kvällsfiske

Anders slår till med en storsej på 18,4 kg!