Söndag och måndagens fiske i Havöysund.

Efter lördagens fiske väntades den sedvanliga kungskrabbuffé som ännu en gång blev en stor succé både när det gäller smak och ”mysfaktor”. Ett fantastiskt tillfälle att både få sig nya fiskevänner och ett gott skratt.

Söndagens fiske var det fortsatt mixfiske som gällde och de flesta båtarna gick efter torsken, det landades torsk upp till strax under 19 kg och det kom även en del hälleflundror i ”mat storlek”.

Guidebåten gick efter de ”mindre” platta fiskarna, rödspätta. De hade ett trevligt och avslappnat fiske och de största rödspättorna låg strax över 1,5 kg. Men det som dem snackade mest om var en hälleflundra som tagit på ”pillemete” tacklet och bjudit upp på en härlig fight som varade runt 15 min innan hälleflundran gick segrande ur striden.

Måndag, jag pratade precis med guidebåten och fick höra att det varit lite halvtrögt fiske första halvan av dagen, men nu hade det lossnat när de började jaga hälleflundra, och inom 10 min hade de tappat en och landat 2. Hur det kommer att sluta för guidebåten och de övriga gästerna ja det får vi ta imorgon:)

Ulf ”Oxen” Hugsén, Henric ”Kroken” Appelgren.

Jörgen med Flundra nr2

Lite fisk på lodet tro?