Monsterkveite igår och idag i Havöysund

Som jag skrev igår så kom det en Monsterkveite och när jag träffade grabbarna från skåneland på bryggan var det ett glatt gäng som började berätta om dröm fisken.

De hade nött på ett och samma område halva dagen och inte känt ett ”skit”, men hade den där magkänslan som man får ibland, det känns bara rätt. De fortsatte och ”tapetsera” området men så började den där osäkra känslan infinna sig. Kanske det inte står någon fisk här fast allt känns rätt? De hade bestämt sig, sista driften sen byter vi plats.

SMACK, det suger tag i jiggen och det blir bara tungt. Båt 7 ropar på VHFen att de drillar stor hälleflundra.
Hälleflundran bjuder på en grym fight och rusar 500m i ett svep innan den stannar. Efter 1 timme och 30 min kunde de säkra denna fantastiska skönhet vid sidan av båten och mätta den till 210 cm, som fick simma ner i djupet helt oskadd igen efter fotografering och mättning utanför båten. På bryggan avslutar de med att säga till fångstmannen (dåligt av mig men ni som känner mig. Jag och namn)”Nu kommer det nog ta många år innan det kommer en till över 2 m.
Då säger fångst mannen att vi tar en till imorgon och skrattar.

Men vad hände idag då, jo min son som är ute och fiskar med sin kompis ringer mig och säger. Pappa det är helt sjukt, båt 7 har precis landat en till över 2 meter och denna gången på 205 cm.

Jag har försökt få tag i båt 7 som vi nog får börja kalla för ”team 2 meter”.
Jag har aldrig varit med om något liknande, att samma båt fångar 2 hälleflundror över 2 meter med mindre än 24 timmar mellan dem, det är som sagt helt sjukt!

Jag lovar att när de kommer in så skall ni få mer uppgifter och bilder på dessa fantastiska madammer.

Det är ett helt galet fiske i Havöysund, STORRRR KVEITENS RIKE!!!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Henric ”Kroken” Appelgren.