Stor kveitens rike, Havöysund fortsätter och levrera!

Vädret här i Hawaiisund har verkligen visat sig från den bättre sidan, svaga vindar och sol. Men vem vill snacka om vädret när fisket varit galet bra? och speciellt för ett gäng som minst sagt hade en magisk dag igår, eller rättare sagt Reidar Hagner som slog sitt PB två gånger på en och samma dag.

Det hela började med att de skulle lägga ut ett flötmete efter hälleflundra men sejen nådde aldrig botten. När de väl de förstod att det var något som var fel, tog de upp metet och möts av att en helt sönder sargad sej. Grabbarna var minst sagt taggade nu!

Efter ett par drifter smäller det igen och denna gången på en jigg som sitter på Robert Norlin spö och efter en sten hård fight kunde Robert stolt mätta sin hälleflundra till 130 cm. Och där med fått smack på hälleflundra fisket då detta var hans första hälleflundra.

Så till gårdagens eller kanske veckans hälleflundra kung, Reidar Hagner som minst sagt hade en helt galen dag. När det smäller på hans spö första gången så känner han direkt att detta är en fantastik fisk. Han fightar den en bra stund men till slut så kan hans kamrater (Marcus Hoope coh Robert Norlin)säkra hälleflundran vid båten, den mättas till otroliga 160cm! Efter foto och mätning fick madammen simma ner i djupet igen.
Reidar sätter sig och hämtar andan lite och njuter av tanken på att han landat en drömfisk! han säger till sina vänner ” Det blir svårt att slå mitt nya PB”.

Bara 10 minuter senare smäller det på Reidars spö igen och även denna gång blir det en fight som han sent kommer att glömma. Efter ett antal rusningar så börjar hans underarm att krampa men han tar fram sina sista krafter och till slut så kan dem landa ytligare en moster flundra som mättes till fantastiska 170cm. Dessa fantastiska fiskar simmade snyggt ner i djupet igen och undrar nog vad som hände, precis som Reidar säkert funderar på idag då de skall ut på ny ”jakt” idag.

Även Per Nordgren hade en otroligt fin dag när han kunde fånga en stor hälleflundra bara 10 min från campen. Den mättes till 150 cm, där med ett nytt PB till Per.Även denna fick friheten tillbaks. Snacka om galen dag!
Vill avsluta med att alla stora hälleflundrorna fick simma tillbaks helt oskadade.

Det har även fångats bra med torsk, havskatt och rödspätta på 1,75kg.

Alla båtarna är ute på havet nu i solen och kvällen avslutas med Kungskrabba (Buffé)

Ulf ”Oxen” Hugsén och Sebastian ”Lappen” Hoogers