Summering från en härlig vecka i Lofoten, Å

Berra Huntyard och gänget checkar ut från Å och kan summera ihop ett gäng nya camprekord!

Eller vad sägs om Conny´s sommartorsk på 25,6kg tagen endast ett få sjömil ifrån campen eller Risto som smacka storsej på hela 18,5kg i samma område!
Veckans flundrakung blev såklart Jerry med hans drömfisk på 185cm, C&R. Inte bara att han fick den på 185 utan han drog ett gäng flundror till under veckan. Det var liksom nått magiskt över Jerry, något han och alla vi andra här på campen lär sent glömma!

Trots att toppfiskarna denna veckan var på 185, 156 samt 153cm så har vi ändå upplevt att fisket efter hälleflundra varit trögt. Många stigningar på ekolodet men få som verkligen ville hugga. Så vi har helt enkelt bara fiskat på i tron om att tillslut ska det hända, och för vissa båtar så var det precis det som hände undertiden som andra hade svårare att få kontakt. Men skam den som ger sig, tillslut prickar man in rätt plats vid rätt tid och då kan drömfisken sitta där!

Sejfisket däremot har varit fantastiskt bra denna veckan och antalet över 15 kg har jag inte räkningen på men toppfiskar upp till 18,5kg pratar ju för sig.

Nu laddar vi för en ny vecka här på Å i Lofoten!

Johan Mikkelsen

Risto med sin 18,5 kilos sej