Scandinavian halibut festival 2015, Havöysund

Då var Scandinavian halibut festival 2015 avklarad. Startskottet gick kl 06:00 på fredags morgonen, och båtarna for iväg åt alla väderstreck, efter någon timme började fångsterna rapporteras in den ena storfisken efter den andra. Vid målgång efter första dagen hade team Gulerod från Danmark en ledning på 2m över Cwc-fishing team som i sin tur lede över 3an med ynka 1cm. Största fisken i den individuella tävlingen var på 168cm tyvärr hade detta lag inte tagit ordentliga, dock inget tvivel om att detta var en fisk av detta kaliber men som sagt regler är regler. Kvällen rundades av med trubaduren Johan Carlsson och Havöysund gungade med.

Dag 2, Final dagen.
Vid starten kunde man riktigt känna av spänningen, skulle någon kunna ta in Team Gulerods stora ledning. Vid lunchtid hade vi bara fått tag på några få lag och bara några mindre flundror hade rapporterats in, men vid slutrapportering hade Stefan Trumstedt fångat en kveita på hela 163cm som således också blev tävlingens största fisk!. Efter prisutdelning rundades kvällen av med god mat och välbehövlig dryck som kryddades med coverbandet Espen Askeladd och hjälparna.

1, Team Gulerod (Danmark), 137,132,132,131,119 = 651cm
2, Cwc Fishing team (Sverige), 163,130,126,110,102 = 631
3, Målarbåten (Sverige) 129,121,121,109,100 = 580

Kveitekungen blev Michal Wyszynski från Polen som lyckades fånga flera hälleflundror med en totalläng på 430cm.
Längsta fisken vanns utav Stefan Trumstedt på 163cm.

Hela listan kommer på Scandinavian Halibut festivals facebook sida lite senare/ halibutfest.com

Fredrik ”Lill-H” Schmiterlöw, Ulf ”Oxen” Hugsén, Henrik ”Kroken” Appelgren

Prisbordet, med diverse priser som Ursuit, ekolod/kartplotter,stella 14000, spön och rullar.

Team Gulerod vinnare av lagtävlingen

Jessica Fastesson med en grym flundra från tävlingen

Team Cwc, Trumman, Jocke och Berget