Pop til you drop- Å i Lofoten bjuder på STORSEJ och ev. nytt NSA-rekord!

Sejfisket har verkligen varit outstanding denna veckan! Tidvattnet har gjort så att vi har fiskat ett vanligt pass på dagen efter hälleflundra/torsk för att sedan gå in till hamn, tanka, äta och sedan ut igen och tajma när storsejen kommer in och jagar på några ut av de närmare topparna. Ett par timmars fisken är allt som behövs sedan står gästerna med ömma armar och trötta rullar.

Platsen är nästintill tom på fisk men så fort man kommer rätt med tidvattnet så börjar en stor huggsexa där havssulorna dyker ner i havet som projektiler, sill, makrill och storsej som kokar tillsammans med de virvlande havsvattenströmmarna. Har man tur får man också se späckhuggarna som gärna patrullerar i området. Naturupplevelsen är fulländad, ett mer levande hav är svårt att finna!

Mitt i allt detta börjar fisket, här gäller det att ha tungan rätt i mun, dubbelkolla knutarna, och finjustera bromsen för när det smäller på så gäller det att allt är rätt för sedan sprutar det ut lina från rullen och en intensiv fight påbörjas samtidigt som de andra också står med tunga spöböj. Det här är verkligen STORSEJENS RIKE!

Men varför nöja sig där när man kan tänja på gränserna och testa lite nytänk. Det gjorde i alla fall Mattias i båt 1 med sitt jerkbaitspö när han smacka 13,5 kilos sej på jerkbait! Inte långt efter svarar Fredrik Gunnarsson att han lyckas ta en 11 kilos sej på POPPER!!!

Så alla ni som har bokat en resa till vår destination Å så kan jag starkt rekommendera att ta med jerkbaitspön, popperspön osv.. Det blir inte roligare än så här!

Förutom storsejarna så har det också kommit fina torskar på samma plats. Bland annat torsk på 20 kg till Thomas B i båt 3 samt nytt PB till Mattias på 21 kg!

Men hur gick då det vanliga fisket under dagen då?
De flesta båtlagen har riktat efter hälleflundran men det har visat sig vara lite svårflörtade då man har sett många ”stigare” på ekolodet men inga hugg.. Berras båt lyckades i alla fall landa en fin hälleflundra på 125cm och Jerry som blev gårdagens ”flundrakung” med sin 185cm lyckade lura upp en även idag, denna gången en fin fisk på 123cm! Vi hade också fler kontakter som vi missade så i morgon blir det en sista hällesatsning på yttersidan Lofoten.

Sist och absolut minst så får vi inte glömma Mattias sill på 390gr som ev. är ett nytt NSA-rekord (Ska bara dubbelkolla så det inte har fångats större tidigare på våra camper)

Stay tuned, Å i Lofoten kommer fortsätta leverera rykande heta rapporter!

Johan Mikkelsen

Fredrik Gunnarsson med storsej tagen på popper!

Ett levande hav

Mitt i sejracet kom nytt PB till Mattias på 21 kg!

Jari med en av de större sejarna under kvällspasset!

Fredrik

Jerry (Flundrakungen) med en fin hälle på 123cm!

Ev. nytt NSA-rekord

Sill 390gr till Mattias” /></p>
</div><footer class=