Storsej, Stortorsk och storflundra. Havöysund, Vart annars?

Har i Havöysund har regnet för en gång skull kommit på besök idag. Men med milda vindar så beger vi oss ut och gör det vi älskar mest!

Gårdagen levererade dunderbra fiske på in personliga favoritposition för grooov Torsk och groooov Gråsej.
Första nersläppet så dundrade det på en torsk på 10+ och en riiktigt fin storsej på 12kg+, Och i klassisk manér så slutade sagan inte där. Själv gjorde jag ett nersläpp och ”smack i backen” så fick jag själv en på runt 11-13kg. Sedmera har vi två riktigt flitiga praktikanter från Osby´s Naturbruksgymnasium, varav en av dom följde med mig på guidningen igår. När han inte hjälpte mig så fiskade han lite själv, och fick upp en 13kg+ sej halvvägs genom vattnet innan den hoppade av, men visst landade han också bra med storsej! Tack för hjälpen Andreas, guld värt!

Men fiskar vi bara Sej och Torsk här? Ikke!

Flundrafisket brakar loss med dunder o båg! vi har numera svårt att hitta ”små” flundror. De större individerna har simmat in från djupen och belägrar de grundare bottnarna. Fantastiskt fiske, lugnt hav och stooora fiskar gör oss alla lite euforiska. ”Är detta seriöst?” har jag tänkt några gånger. Veckans toppar tåls att skryta med.

176cm
175cm
168cm
163cm
161cm

Tidigare idag var jag ute med två trevliga prickar från England som drog en på 140cm och en på 161cm i regnet, gött mos?

Men Festivalen då? Scandinavian Halibut Festival? va hände?

Succé? jo ja tackar! Med en bra bit över 100 besökare varje kväll, otroligt duktiga tävlande och fantastisk stämning i hela Havöysund så är vi så nöjda vi kan bli! En mer utförlig nyhet om festivalen kommer imorgon från Oxen.

Henric ”Kroken” Appelgren, Ulf ”Oxen” Hugsén och Fredrik ”lill-H” Schmiterlöw och Mats ”Mecken”

Torsk på 20kg+ Gjorde oss grymt glada ombord

Storsej på 11kg(?)

Ulf