Torskrace & Späckhuggare i Nappstraumen!

I torsdags hämtade jag ett nytt gäng på flygplatsen och kort därefter gav dom sig ut på havet. Kort därpå återvände dom, matta av det böljande havet och utslitna av allt pumpande! Stora mängder torsk och en hel del sej nappade konstant efter nedsläpp.

Morgonen efter åkte jag ut med Björn, Peter och Henning från Tyskland som gärna ville uppleva något liknande. Vädret var lite blåsigare än önskat men vi åkte ut och tur var väl det. Från första till sista sekund av den korta timmen var ute så var det trippeldrill i båten! Min tanke var först att vi hamnat i ett sejrace men torsken stod riktigt högt i vattnet! Största torsk blev precis över 10 kilo och de allra flesta låg i fin matstorlek på 5-8 kilo.

”I was expecting good fishing, but not with this intensity – Super!!!”

Idag anländer ytterligare ett gäng och flera båtar är i nuläget ute så rapporter kommer!

Fick precis höra att mäktiga späckhuggare skådats ute på nordsidan!

Jonathan