Högsommar på Sørøya

Då var vi igång på Sørøya efter sørøyrocken som gick av stapeln förra veckan. Det är ett härligt gäng som gästar oss och första dagen bedrevs fisket hyffsat nära då det blåser ganska kraftigt utanför holmarna.
Vi i guidebåten valde att fiska spätta samt havskatt i en vindskyddad vik. Christian Landberg och sonen Alex 11 år drog spättor på löpande band. Toppfisken vägde +2kg och de största katterna låg och nosade strax under 5 kg.
Linus Svensson och hans gäng varvade fisket med fridykning i samma vik. De såg ut att ha det riktigt skönt även de under den gassande solen.
Nu ser det ut som blåsvädret fortsätter under morgondagen men tidigt på lördagsmorgonen ska vinden droppa enligt prognosen. Så då får det bli en långtur norrut igen.

Sebastian Hoogers, Rikard Bergling, Douglas Dahlberg

Alex 11 år med en fin rödspätta