Berra Huntyard på Å och 156cm i topp under gårdagen!

På Å har vi nu Berra Mårdh och ett stort gäng duktiga fiskare på campen! Veckan inleddes med tufft väder och fiske i närområdet men en del båtar lyckades pricka riktigt bra sejfiske med toppfiskar upp till 14kg där jag bland annat var med familjen Bengtsson ut där samtliga fick känna på storsej men där Ulf drog dagens största på runt 13-14kg, så trots hårt väder så gick det!

Men hälleflundrafisket har varit ganska trögt under torsdagen men igår så släppte det för flera båtlag. Det kom bland annat upp en 130 cm i Robbans båt samt så storfiskade Mattias i båt 1 där han själv lyckades lura upp en på 93, nytt PB på 145cm och för att runda av det hela så tog han även nytt PB igen på 153cm samtliga tagen på Westins Crazy Daizy!!
Så vi på NSA gratulerar Mattias för en grym prestation men han fyller också år idag så får passa på att gratulerar med dagen också!

Men gårdagens toppfisk gick till oss i båt 3, den lyckliga var Fredrik som lyckades bända upp en 156cm tagen på ett Westin’s Anti Twist Rig agnad med Makrill. När den var halvvägs upp så händer det som bara inte får hända, spöt knäcks men vi lyckas rädda situationen och kan fortsätta fighten utan att linan gick av.. Det var vid ett flertal tillfällen vi trodde allt skulle gå åt skogen. Men Fredrik hade tungan rätt i mun och efter en mycket dramatisk fight så kommer den till slut upp till ytan och jag säkrar den snabbt med kveitekroken.
Succén var ett faktum och vid det här laget hade vi driftat långt ut i Moskenesströmmen där vågorna kom från alla håll och kanter. Så vi bestämmer oss för att skippa det traditionella kveitebadet pga. säkerhetsmässiga själ. Men Vi fick några fina bilder när Fredrik hänger ut över kanten för att posera med en vacker fisk som sedan fick simma tillbaka ner i djupet igen.

Det har också rapporterats om sejar upp emot 16 kg och torskar upp emot 19 kg på yttersidan!

Stay tuned, för det lär komma fler häftiga fångster härifrån!

Johan Mikkelsen