Camprekord i Å

I lördags rullade det in lite busväder från ost här i Å vilket gjorde fisket runt strömmen ganska klurigt. De flesta båtarna stannade i hamn och för att mot eftermiddagen gå ut en liten sväng. Största för dagen blev en 128cm flundra landad på Svarvskallen under storsejfisket. Annars var det som vanligt grymma mängder sej i strömmen och man kunde landa hur många man ville mellan 8-16kg.

Igår gick vi ut på ett alldeles platt hav. Solen sken och humöret var på topp. Alla båtar samlades och spred sedan ut sig på norrsidan för att lägga en del tid på flundrafisket. När vi i båt 5 kom ut hörde jag på radion att en av båtarna fightade en bättre fisk. De hade hållt på med den i 30min när vi kom dit och fighten höll i sig ytterligare 10min innan de kunde landa den. Det var en riktigt fin fisk på 143cm som under 40min-fighten hade bestämt sig för att ge den svenske fisketuristen riktigt ont i armarna. I vår båt hade vi nästan direkt kontakt med en större fisk som efter runt 10sek och en lååång rusning tyvärr hoppade av.

Vi nötte vidare och fångade ett par torskar och några fina sejar. Vi hade ytterligare något hugg i frivattnet som även den tyvärr lossnade så vi enades om att åka och fiska lite torsk runt en 10m-topp kallad ”dansk torsk” runt högvattnet. Vi kom dit och lade två drift utan resultat. I slutet på andra driftet när vi gått över kanten och precis mötte det stora 50m-flaket runtomkring sa jag att vi borde veva upp för att söka runt lite bland de andra topparna i jakt på torsken. Jag hann 4 vevtag från botten innan det stumnade totalt. Jag satte mothugget och förstod med ens att detta, detta var minsann en lite bättre fisk. Den gjorde en rusning på ca 80m till en början och med ena handen på spöt och andra på gasreglaget körde jag efter den som en galning så den inte skulle gå över en grundtopp och slita av linan. När jag till slut hamnade över fisken och började lyfta den kändes den väldigt felkrokad då jag fick ta i allt jag kunde för att rubba den. Jag pumpade på bra och efter några minuter såg vi ett stort vitt gap längre ner i vattnet. POFF sa det så spydde den ut en 4kg-torsk innan den återigen vände och gjorde en lååååång rusning. Vid detta laget hade det gått nästan 10min och mina armar började kännas ganska möra. På’t igen tänkte jag och började återigen trycka fisken mot ytan. Denna gång kom den hela vägen upp och jag kunde på ett bra sätt säkra fisken innan den fick för sig att nästan skaka mig överbord. JÄÄÄÄÄÄÄVLAR VAD STOR DEN ÄÄÄÄÄÄÄR skrek jag. Vi säkrade och mätte aset till 210cm vilket, SÅKART, var nytt PB med 100% och även ett nytt årsbästa och camprekord från Å.

Vi fiskade vidare ett tag till och ÄNTLIGEN lyckades Tobias i guidebåten både kroka, och fighta upp sin livs första flundra.

Efter detta var det på tiden att åka hem och ta en pilsner…

Tack för idag, slut för idag.

Hannes Ribbner, Å