Sanslöst sejfiske utanför Nappstraumen!

Idag lördag har det varit ett sanslöst fiske efter sej på nordsidan!

Jag åkte ut med Daniel, Sarah, Alex och Julia med siktet inställt på fina fiskar. Till en början lite trögt när vi stannade för att fiska lite torsk. Flyttade en kort sträcka och nu haglade nappen in! På nedsläpp dundrade det på storsej efter storsej! Precis när fler båtar anländer så kan jag ta gälgrepp på en stadig pjäs som tyngde vågen till 14,5 kilo! I den stilen fortsatte fisket för oss och även alla andra båtar som efter hand anslöt till det sanslösa fisket. Lyckades man komma igenom stimmet av sej fanns det gott om torsk därunder och största för dagen lurades av Mattias och vägdes in till 16,5 kilo! Även ett par koljor landades härute och vilken känsla av att ligga fem båtar i samlad klunga och se spöböj överallt och hela tiden!

I strömmen kom det upp en hälleflundra samt en följare på kort tid så dom finns där. På morgonen fiskade de två grupperna från Cordes Travel rödspätta med framgång innan de bägge gav sig ut med stortorsk i sikte. När de kom igenom de stora sejstimmen fanns där torsk som väntade! Toppfisken blev 20 kilo tung och flera kring 13-14!

Nu är det pizza och lördagsgodis för både barn och vuxna som gäller.

Jonathan, Mats, Erik, Martin & Jimmy

Mattias med dagens största torsk! 16,5 kg!