Plattfiskarnas dag på familjeveckan i Nappstraumen!

Med lite starkare vindar idag valde vi att göra en gemensam satsning på rödspätta under förmiddagen och runt om bland båtarna nappade det titt som tätt fina rödspättor med de största över 50 cm. De flesta barnen fångade rödspättor och det var en ständig tävling runt om i båtarna vem som kunde fånga störst och flest. Många fina matspättor fångades som har avnjutits runt om i hytterna här under kvällen. Framåt lunch valde ett par båtar att rikta fisket på hälleflundra och en 79 cm hälleflundra flötmetades upp av Mattias som fiskade tillsammans med Erik och Daniel som guidades av Martin fick en riktigt fin flundra på 121 cm på anti twist rig, bägge två inne från Nappstraumen.

Gästerna från Belgien har fiskat tillsammans med Jonathan under de två första dagarna i jakt på torsk och landade fina torskar upp till 15 kg och stötte även på några större sejar runt 10 kg under dagens fiske. Nu blåser det lite tuffare men vinden förväntas mojna vid middagstid imorgon.

Erik, Martin, Jonathan, Jimmy och Mats – Nappstraumen

Gustav visade vägen!

Elsa var glad över sin torsk!

Mattias med sin flundra på 79 cm!

Daniel med sin första flundra!

Isak med storsej!

Madde med vackert tecknad spätta

Isak med rödspätta

Elias med rödspätta