Kanonfiske på Storskalltaren inatt

6 båtar skumpade ut sent igår kväll på ett något stökigt hav västerut mot Storskalltaren. Väl på plats lade sig sjön och vi fick uppleva ett fantastiskt fiske under hela natten. Torsk och hälleflundror avlöste varandra och några riktigt fina pjäser kom upp. I guidebåten fick alla flundra och våra toppfiskar mätte 155, 127 och 106 cm. Största torsken visade sig väga 21kg. Patrik Alriksson och hans kompanjoner i båt 8 fick även de fina flundror och deras toppfisk mätte +140 cm. Vi låg ganska utspridda på det stora flaket men jag tyckte mig höra på vhf’en att även andra båtar landade kveite.
Vi får återkomma med övriga resultat vid senare tillfälle då man är ganska mör efter ett sådant här långpass. Planen för kommande natt är en tur upp till Kamøysundet som visade sig från sin absolut allra bästa sida förra veckan. Flundran är verkligen på hugget just nu på Sørøya och att allt talar för att det blir succé även denna gång.

Sebbe ”Lappen” Hoogers, Rikard ”pj” Bergling

Rasmus med nytt PB