Fisket rockar trots tuffa förhållanden i Havöysund

Här på Nordic sea anglings nordligaste camp så kör vi på trots ocharmiga vindar från nordost. Vi tar oss ut i böljorna ändå och jagar storsej, stortorsk och hälleflundra som vanligt, och med gott resultat såklart!

En av våra favoritpositioner några klick norrut har levererat grymt bra fiske sista tiden. Nu i veckan så har stortorsk på 20kg+ sett båtens insida, Storsej på 12kg+ har gett våra tappra sportfiskare grymma fajter, och dubbelhugg på hälleflundror i guidebåten får oss att fortsätta med både eld och glöd!

När vinden har varit som värst så har vi metat rödspätta, och fiskar på 1kg+ känns vanligare än varianten mindre. Även några hälleflundror i storleken mindre har nappat då. Inte direkt det vi är ute efter, men alltid spännande att få se dom mindre exemplaren nå ytan, och därefter simma tillbaka. vi hoppas vi får se dom individerna igen om några år.

Stämningen på campen är genuint trevlig just nu. Alla är glada och vänliga, vi står för jämnan och byter fiskehistorier på bryggan skrattar med varandra.

Ibland är livet allt gott!

Henric ”kroken” Appelgren, Fredrik ”Lil-h” Schmiterlöw