Mix i Havöysund

Nu har snart halva fiskeveckan gått i Havöysund som man kan summera med ett ord, MIX. Vädret har minst sagt varit skiftande från blåst och kallt till sol och svaga vindar.
Fisket då? även det har gått i mix tecknet. Vi i guidebåten har gått mest efter torsk och i går satsade vi mycket tid på kattfiske, ett underskattat fiske med tanke på hur god havskatten är som matfisk. Vi fick många fina ”mat katter”,torsk fisket var riktigt bra för de båtar som satsade på det med topp på 20kg+.

Även idag så gick guidebåten ut för mixfiske som styrdes av Fredrik ”lill H” Schmiterlöw. Jag ringde precis ut till han och han berättade om en helt fantastisk dag ute på havet med massa fina torskar, koljor,havskatt, sej och hälleflundror upp till 116cm.

Fisket i Havöysund är så mycket mer än bara hälleflundra, ikväll så nalkas det kungskrabba buffé med allt vad det innebär!

Ha en fortsatt trevlig helg för det skall vi ha här i Hawaiisund!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Fredrik ”lill H” Schmiterlöw och Henric ”Kroken” Appelgren