Dåligt med nyheter på sistone från Å, Lofoten

Då vårt internet legat nere en längre tid har hemsidan tyvärr inte kunnat uppdateras så ofta som jag velat. Nu verkar det däremot fungera igen så här kommer en liten, halvtråkig summering om sista tiden.

Som jag skrivit så många gånger innan tror jag Å kan vara vår mest stabila destination när det kommer till att fånga fisk över tio kilo – så länge man inte får en storm i ansiktet som varar i en vecka.

Torsken har nappat på bra både runt på nordvästra sidan södra lofotsspetsen men även i strömmen. Idag var jag och våra ryska vänner nere en sväng mot västra Værøy och hej och hå vilket torskfiske vi hade. Topp på 21kg och otaliga fiskar mellan 10-15kg. Vi hade lite otur med storsejen och hittade inte de där ordentliga stimmen men några fiskar på 10kg och över fick vi allt.

Även flundrorna har varit på hugget sista tiden. Det är inget jättemängdfiske men lägger man lite tid kan man få ett par stycken. Toppen senaste tiden ligger på 159cm och togs i Moskenesstraumen på en död betesfisk.

Sejfisket blir bättre och bättre. Med lite tur hittar man de nästa överallt nu och snittvikten vandrar stadigt uppåt. Förra veckan hade vi en fantastisk toppfisk i Paul Stevens båt på hela 17kg!

Vi har några dagar även testat lite pillemete i vikarna runt omkring vilket lönat sig. Fina koljor upp till 3kg, spättor till 1,5 och även en klorocka på 800g+ har kommit upp – allt detta endast ett stenkast från hamnen.

Så sammanfattningsvis skulle man kunna säga att vi fiskar på fint här på Lofoten. Gästerna är nöjda, vädret är stabilt, fisket är stabilt och ibland skiner även solen…

Skitfiske på er!