Ny storflundra i Å, Lofoten

Om ni läste gårdagens nyhet vet ni att båtarna på eftermiddagen gav sig ut mot moskenesstraumen för ett kvällspass efter dagens lite tuffare vind. Båtarna fiskade bra och det kom upp en hel del fin torsk med en topp strax under 20kg. Flundrorna var ordentligt på hugget och nästan alla båtar kunde landa någon. Dagens topp blev 159cm till Stefan och gänget och strax efter denna härliga fångst var bärgades det en fisk på precis under 130cm. Riktigt schysst fiske helt enkelt.

Jag fick precis en rapport av Tony som är på sjön att de än så länge landat ett par stycken flundror med topp på 138cm. Det verkar som storflundrorna är på gång in i strömmen nu så på högvattnet ikväll skall de ge Herjeskallen en chans – DÄR kan det komma något stort om vi har lite flyt!

Hannes Ribbner, Å