Summering Å, 11-14/6

Onsdagen den 10/6 var alltför blåsig för både min och mina gästers smak. Vi valde då att istället böja fisket på torsdagsmorgonen. Havet var fortfarande rätt stökigt och med en ganska hård gammal dyning fick vi spendera dagen på ostsidan Lofoten. Det kom upp någon flundra, en hel del fin torsk och ett par sejar. Det blev ingen jättelång dag då vi dagen efter hade siktet inställt på norrsidan.

Fredagen levererade på ett helt annat sätt och det där stabila fisket som skrivits så mycket om fortsatte. Flundror i stora tal upp till strax över 120cm, sanslösa mängder torsk till 21kg och sejar upp till 14kg landades. Alla hade skoj och möttes på bryggan efter passet med stooora leenden på läpparna. Det är riktigt gött att få en sådan dag när väderprognosen lovar 14-16m/sek sydväst dagen efter.

Tyvärr stämde prognosen för lördagen och de flesta stannade i hamn. Ett par båtar gjorde ett tappert försök på lite spättefiske i hamnen bredvid men kom snabbt in igen då kastvindarna gjorde ett långsamt fiske efter spättorna relativt omöjligt. Lite vila och en grogg är ju dock inte helt fel det heller…

Idag, söndag den 14/6 blåser det fortfarande en hel del från sydväst och båtarna väntar med att gå ut så de träffar både nollvattnet och vinddroppet. Några skall gå norrut till fjordarna medan andra väljer att köra ner och fiska Mosken och Nordlandsflaket. Klockan 16.00 är det dags – en uppdatering kommer i morgon!

Hannes Ribbner, Å