Hällregn & Hälleflundror med Cordes Travel i Nappstraumen

Denna vecka verkar fisket kommit igång lite bättre här, första dagen började med att Martins båt lyckades landa två fina flundror på 75 respektive 92 cm i samma veva lyckas även en båt till drilla upp två till exemplar på 65 samt 70 cm, Niclas båt lyckades kroka en riktigt grov flundra men pga linbrott så simmade besten retsamt ner på djupet igen. Totalt efter halva veckan har det fångats 10 st Hälleflundror. Veckan har börjat ganska bra.

Dag nummer 2 la sig vinden litegrann och vi passade på att dra oss ut på nordsidan, gammal sjö och en sjösjuka som stod och knackade på dörren gjorde fisket lite begränsat för vissa båtar, dock stannade några kvar och härdade ut, med gott resultat, en hel del fina torskar kom upp med en topp på 10 kilo och även en hel del fin sej på runda slängar 6-8 kilo, en av gästerna lyckades även plocka upp ett par Makrillar så de var väldigt skoj att se att även dom verkar vara på ingång. Idag, dag nummer 3 är vi dock tyvärr inblåsta, mycket regn och blåst så vi laddar batterierna inför morgondagen som ser betydligt bättre ut.

Det är med stor glädje vi berättar att ytterligare en storflundra landades här igår. Jag och min käre kollega Nicklas fick lite tid över på kvällen och passade på att sticka ut ett par timmar. Kvällen var lugn , nästan lite för lugn, det kändes lite som lugnet före stormen och det var med en väldigt speciellt magkänsla vi åkte ut, det kändes hett fruktansvärt hett.
Vi hade tittat på ett grundområdet i strömmen som vi ville testa, det var även där Nicklas tappat en stor fisk med sina gäster tidigare på dagen. Vi skickade i flötena och la första driften och medan vi båda fixade iordning våra antitwist rigs så knarrade de till på ett av spöna, vi tittade upp och flötet var BORTA, men kom upp lika snabbt upp igen, pulsen ökade i alla fall några slag.
Vi la totalt 8 drifter i samma område och den 8e driften visade sig vara den sista, precis efter vi drivit över en grundtopp knarrade det till i Nicklas spö, han vänder sig om och ser att något dra iväg, han greppar snabbt tag i spöt och lägger ett ordentligt mothugg och kampen var ett faktum. Efter tio minuters kamp och en del rusningar så blev fisken äntligen säkrad.
175 CM LÅNG och nytt Personbästa för vår käre Nicklas Carlsson, Efter ett par snabba bilder så fick flundran simma ner mot djupet igen! det är bara att lyfta på hatten och gratulera.

Över&ut Martin & Nicklas från Nappstraumen.