Storflundra på Storskalltaren

Under gårdagen var det dags för en tur till Storskalltaren, den andra långturen för denna vecka. Det var fem båtar plus guidebåten som åkte iväg, men några hade brått att få komma iväg så de gick någon timme tidigare. När guidebåten väl var på plats så var det dags för fiske efter hälleflundra.
Det blev någon mindre hälleflundra för oss samt någon efterföljare men de riktigt stora ville inte visa sig.

Däremot dröjde inte längre än ca 20 minuter innan Jesper Carlsson i Tommy Abrahamssons båt fick en hälleflundra på hela 170 cm, stort grattis till honom! De hade även upp några mindre flundror och personerna i de andra båtarna fick några flundror runt 100 cm. samt sej upp till 12 kg och otaliga mängder fin torsk i 10-15 kilos klassen!

Tyvärr så blev hemgången tidigare än planerad då hårda vindar var på ingång och den kolsvarta horisonten kröp sig närmare allt snabbare.
De två toppfiskarna för dagen lyder: 170 cm och 137 cm.
Sedan en drös runt 100 cm.

Rikard ’pj’bergling Sebastian ’lappen’ hoogers Johan Mikkelsen