Dubbla storflundror på Crazy Daisy från Å! 195 cm på topp!

Fisket här i Å denna veckan kan bara beskrivas med ett ord och det är fantastiskt! Flundrafisket denna veckan har varit väldigt stabilt och varje dag har det landats bra med hälleflundror. Idag visade sig att det inte skulle bli något undantag! Fisket började lite långsamt på förmiddagen men sedan så lossnade det! Jag fiskade ihop med Magnus och Magnus i guidebåten, hur man håller isär dem vet jag inte riktigt så dem har fått smeknamn! Hur som helst så har Långe-Magnus haft det lite tufft tidigare med tre missade flundror men idag var det revansch. Med en liten torsk som huggit på jiggen så vevade han upp genom vattnet när det tjongade i. En flundra satt plötsligt krokad och efter en stund landar vi hans första flundra som mätte 84 cm som tagit jiggen som ett munspel, troligen satt den lilla torsken på stinger och lossande sedan.

Strax därefter hör vi på radion att Kaj från båt 4 drillar tungt och spänningen stiger.. Efter lång väntan som kändes som en evighet hörs plötsligt anrop från de andra båtarna med fraser som ” Helt otroligt”, ”Det är bara att gratulera” , ”Drömfisk” men vi hör aldrig längden. Efter en stund får vi kontakt och Kaj berättar att den mätte hela 195 cm och tog på en blå Crazy Daisy. Snacka om drömfisk med en uppskattad vikt precis under 100 kg. Fisken hanterades exemplariskt utanför båten enligt konstens alla regler och fick senare friheten åter såklart.

Lille-Magnus som har blivit andre Magnus smeknamn under veckan fick strax där efter en flundra på 111 cm och efter att ha lagt om driften smäller det för Långe-Magnus igen! 104 cm och fisken hinner knappt krokas av och mitt i fotosessionen så får Lille-Magnus ett tungt hugg på sin Crazy Daisy i torskfärgen och en grym fight börjar. Vi knäpper några snabba kort på den flundran vi har i båten som var nytt PB för Långe-Magnus innan fokus går över på den andra fisken. Sakta men säkert närmar sig fisken båten och jag ser att den är stor och väl vid båten, säkrad med kveitekroken och rep runt stjärten kan vi mäta den till 154 cm. Fisken märks och återutsätts efter en fotosession utanför båten. Andra dubbelhugget på två veckor som jag får uppleva nu där bägge gångerna har fiskarna varit PB. Man kan ju inte må bättre som guide och självklart strålar jag ikapp med Magnus och Magnus i solen på ett stilla hav!

För att avsluta dagen så ropar plötsligt en båt att dem har storsej under båten och vi sätter fart dit, vi hinner med att landa tre innan det dör ut men rapporterna vittnar om flertalet sejar över 10 kg runt om i båtarna under dagen och en fantastisk dag är till ända i guidebåten!

Erik Axner – Å

195 cm