Sørøya- Andra turen till Storskalltaren blev en fin avslutning på veckan

Storskalltaren är ett grundflak ca 30 sjömil rakt ut till havs där man oftast får uppleva ett fiske utan dess like. Får man chansen att åka ut hit bör man göra det, här ute kan allt hända!

Gänget inledde veckan med en tur till Storskalltaren och när vädret även såg lovande ut för sista dagen så var gänget i guidebåten redo för ännu en tur ut till det världsberömda flaket.
De andra gästerna på campen kände sig nöjda med första turen och hade fyllt sina fisklådor så de tackade nej till långturen och fiskade i närområdet istället. Jag kör guidebåten och Sebastian och Rikard tar en egen båt så vi kunde göra denna långtur. Vi har nämligen som regel att alltid vara minst två båtar till och från när vi kör långturer som dessa. Säkerheten går ju trots allt först av allt!

Klockan ställdes på 03.00 och med några få timmar sömn på samvetet så möttes vi upp på bryggan med höga förväntningar inför veckans sista fisketur. 1,5 timmar senare befinner vi oss på Storskalltaren börjar ganska direkt att bända fina torskar runt 15 kilos klassen. Inte långt efter hör jag på VHF:n att Sebastian precis bordat en Sandénflundra. (DVS. under 95cm). Strax efter får även Jöran i guidebåten en flundra som mättes till 95 cm. Och inte långt efter så lyckades han ta en till flundra av mindre kaliber. Fisket fortsätter i bra anda och tillslut skriker Markus till och börjar kämpa med något större! Det var hårt mot hårt som gällde och inte långt efter så får vi syn på en stor flundra med den nya färgen ”Robo Cod” av Crazy Daizy i mungipan. Jag sätter kveitekroken och flundran är nu säkrad. Hel*vete vilken flundra!!! Folket i båten jublar och vi mäter den till exakt 140 cm, den märks och ett par bilder senare får den simma tillbaka ner i djupet! Vilken avslutning, vilken drömfisk för Markus!

Innan det var dags att åka hem så rapporterar även Rikard från andra båten att det drillas bättre flundra. Inte långt efter hade Sebastian landat en flundra på 120 cm! och de kunde också rapportera om en torsk runt 24 kg.

Men när vinden började öka från NO som inte väderleksrapporten hade lovat så var det bara dags att runda av fisket och börja stampa sig hemåt innan det skulle bli värre.

Väl i hamn möttes vi av de andra gästerna som berättar om ett fantastiskt torskfiske precis utanför Breigrunn med en topp fisk på hela 24,7 kg till Erik Fahlström!

Nu laddar vi för en ny vecka!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen, Sebastian