Torskfiske i Havöysund

Nya gäster och nya möjligheter. Första dagen tillbringades på de nordliga kanterna i hopp om lite torsk… och torsk fick vi. Hugg på hugg på hugg. Största fiskarna för dagen låg någonstans runt 17kg. Uffe som guidade ryssarna lyckade även guida upp en flundra på 40cm på pilk – hans första i år tror jag bestämt – kul!

I en av de andra båtarna hade Reidar en go kontakt när han i trappsteg långsamt vevade upp sin jigg från 50m djup. Halvvägs upp sög det till ordentligt och mothugget kändes som det sattes i berg. Tyvärr klev fisken av ett par sekunder senare så man får bara anta ett en flundra av modellen större var lite sugen på hans jigg.

Idag, dag 2, är vädret helt osannolikt fint men ett platt hav, sol och vindar från, nej förlåt, det fanns visst ingen vindriktning. Snart drar vi mot hunden och kveiteflaket. Hoppas torsken simmat hem till Barents hav.

Hannes Ribbner, Havøysund