Pelle blir dagens storfiskare på Sørøya!

De senaste dagarna på Sørøya har vi haft en ihållande nordostlig vind runt 8m/s som har begränsat vårt fiske. Men skam den som ger sig!

Idag började vi i guidebåten med lite torskfiske ute vid Reis där vi haft bra fiske de senaste dagarna. Trots att man får kämpa med att hålla båten i vinden så lyckades vi träffa rätt och bända upp många fina torskar mellan 10-15kg. Sedan lyckades Pelle bättre på sitt personbästa med en stabil fisk på 16,5kg! Dvs en höjning med ett helt kilo från gårdagens fiske. Inte nog med det så har han dagens största torsk i båten men för att slå sista spiken i kistan så lyckas han pumpa upp ännu ett nytt personbästa med en torsk som drog ner vågen till hela 18,5 kg! Alla i båten medger att Pelle utan tvekan blir dagens storfiskare! Vi kan bara gratulerar Pelle till ännu ett par nya drömfiskar på samvetet! Vad blir här näst?

Guiden Sebastian var ute med våra franska gäster och lyckades lura upp en fin flundra några få distans från campen. De rundade av fisket med lite torskfiske innan de bestämde sig för att glida in i hamn. Väl inne i hamn möts vi av vårt norska båtlag som berättar om torskrace precis utanför Breigrunn dvs. knappt 3-4 sjömil ifrån campen. Med en toppfisk på 19,5kg!

Det verkar som vinden vägrar släppa taget om Sørøya så även i morgon får vi ut och slåss i vågorna i jakten på de stora!

Johan Mikkelsen, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Rikard PJ Bergling