Praktikant Rikard Bergling sätter ribban!

För 6 år sedan var jag själv praktikant på Sørøya och jag minns än i dag hur stor lyckan var då man landa sina första fiskar och framförallt när man fick sin första hälleflundra. Nu är det Rikard Bergling från Sportfiskeakademin i Forshaga som har fått chansen att känna på livet som fiskeguide.

Jag tar med han ut på lite snabb inledning i fisket och teknikerna för att lyckas lura hälleflundran till hugg och hur man knackar upp havskatterna. Vi hade knappt 2 timmar på oss men det var allt som räckte för att Rikard skulle lyckas bärga sin livs första hälleflundra på fina 95cm som föll för en Crazy Daizy 400gr strax utanför hamnen. Den lyckan som Rikard utstrålade med sin livs första hälleflundra i knät var obeskrivlig, även för mig som guide! Och för att sätta pricken över i:et så lyckades han få sin första havskatt också, vilken inledning!

En ny havsfiskare har kommit till världen, varmt välkommen till Sørøya Rikard!

Johan Mikkelsen & Sebastian ”Lappen” Hoogers