Fiskerapport från Costa Rica och Panama!

Just nu befinner jag mig i Panama tillsammans med några vänner, bl.a ägaren till Havöysund Hotell, Logen Karthigesan som aldrig tidigare har fiskat överhuvudtaget. Vår tripp gick först till södra Costa Rica. Målsättningen var att fånga Sailfish och ev. någon Marlin under de 2 dagarna vi skulle tillbringa där. Logen fick givetvis chansen först på trollingen och redan efter mindre än en timme hade han drillat och fångats sin första fisk, som förövrigt blev en Sailfish! Dagen fortsatte med ganska bra aktivitet där vi ”Raisade” 11 st Sailfish varav 3 blev landade. Raisade innebär hugg eller efterföljare av Sailfish. Jag själv som var sista person i trollinglottningen var oerhört nära att fånga min första Marlin…
Endast några få meter bakom båten dök en marlin på uppskattningsvid 400-500 Pound som var helt galen och attackerade all ”teasers” som låg ute. Den kastade sig från sida till sida och bet på allt utom själva betet…
Dagen efter var det rätt trögt fiske med endast 3 st ”raisade” Sailfish under dagen. Vi drog därefter till Panama där målet först och främst var Yellowfin Tuna. Igår som var första fiskedagen i Panama bjöd på riktigt bra fiske med 3 fina tunor där Dan knep den största runt 90 Pound. Dan drog också en fin Cubera på metet. Denna dagen fortsatte i samma stil med 4 landade tunor mellan 55-75 Pound samt lite andra arter på inshorefisket. Tyvärr tappade Magnus en riktigt stor tuna efter en längre kamp och Dan tappade en förmodad jättecubera på metet efter några brutala rusningar….
Nu har vi en dag offshore efter tuna kvar och en dryg halvdag inshore innan det bär hemåt igen. En utförligare rapport kommer senare när jag kommit hem.

Jimmy