En blåsig vecka på Sørøya men skreifisket fortsätter!

De fyra gästerna som hade åkt helt från England till Sørøya fick tyvärr uppleva en vecka med mycket dåligt väder.. Som tur var så är vi på Sørøya, dvs får man någon timmes fiske då och då under veckan så brukar man vara mer än nöjd när veckan är slut. Och så var det även för dessa gäster!

På en vecka har de fått ca 16 timmars fiske totalt. Där marparten av fisketimmarna var under första dagen då fisket var väldigt trögt. Det har också blivit några timmar med spättefiske i Murmansk viken där vi lyckades få ett par fina med topp på 1,4kg. Men trots de få effektiva fisketimmar efter torsk så har de ändå lyckats fantastiskt bra med en topp på 29 kg till Alan, en på 25 kg, 24,5 samt en på 22 kg till Jimmy samt dagens topp till Chris som också lyckades komma över 20 kilos gränsen under sista dagen med en fin torsk på hela 25kg samt en på 22,5kg!! Tyvärr fick inte Patrick någon över 20 kg, men han var bra nära och kan i alla fall stoltsera med nytt personbästa som han knappast kan slå hemma i England.

Med tanke på hur begränsade de har varit samt att de har kommit upp en hel del storfiskar i båten så får man ändå säga att de har lyckats riktigt bra. Vilket är något som syns på långa vägar när man träffar britterna då deras leenden går från öra till öra och bleknar inte för en sekund.

För övrigt verkar det fortfarande vara mycket skrei kvar i området och det är fortfarande goda chanser att få riktigt stor fisk! Man får inte glömma att torsken på 47kg som togs av en tysk här om året fångades i slutet av april!

Stay tuned

Johan Mikkelsen