Långsmala torskar på Lofoten!

Med två båtlag i Å och ett båtlag från Nappstraumen har dem gemensamt ställt in siktet de första två dagarna på torsk och periodsvis under dagen fångat riktigt mycket torsk. När skreien är påväg tillbaka nu så har dem ibland märkligt beteende där dem helt plötsligt kan vara fullständigt ointresserade av att bita på både jiggar och pilkar men ändå simma efter väldigt nyfiket för att en stund senare kasta sig över betena som om det vore sista gången det fanns mat.

De allra flesta torskarna nu har släppt sin rom och mjölke och har en slankare kroppsform nu men ack så stridbara och fina ändå. Under gårdagen var den största torsken på 16,5 kg som faktiskt var riktigt fet och fin medans under dagens fiske landades det en riktigt lång torsk med en härlig vikt på hela 21,4 kg. Utöver den kom det även flera fina torskar mellan 15-18 kg idag för våra gäster. Att fisket har bedrivit på ett stilla hav, utan varken stökiga vågor eller vind är en njutning i sig bara det och när våra gäster under gårdagen fick se en flock med späckhuggare precis intill båten var detta grädde på moset!

Erik Axner och Hannes Ribbner – Å / Nappstraumen