Terminator is back! 30kg+ och då har inte ens veckan börjat..

15.47 landade flyget på Hasvik och där möter campägaren Ralph upp de tre danskarna som var mer en redo för de stora torskarna.
Jakob ”Terminator” Lindberg som varje år kommer upp och drar storfisk är kapten för båtlaget och med han i spetsen så kan det ju inte gå annat än bra. Så fort de klev av bilen på Sörvaer så sprang de ner till båten och började rigga inför ett snabbt eftermiddagspass. De fick ca 3 timmars fiske innan de var tvungna att avbryta pga av mörkret men väl i hamn så kan de tre danskarna rapportera om 5 torskar över 25 kg samt med topp på 31,5kg till självaste Jakob. Och då snackar vi om bara 3 timmars fiske.. Vad mer kan man säga än att ”Terminator is back”!

Tidigare under dagen fick guiden Johan och hans flickvän Tina ett uppdrag att köra en båt från Breiviksbotn till Sörvaer. Som ni säkert förstår så var de tvungna att testa fiskelyckan i fjorden. De gjorde ett stopp i fjorden fördelat på ca 30 minuters fisketid där Johans lyckades ta en fin torsk på 24 kg och inte långt efter fick Tina känna på sin livs första över 20 kg! närmare bestämt 21,5kg! Inte dåligt för att vara andra fisken för dagen. Torsk nummer 3 vägde 18,5 kg.. Därefter tackade dem för sig och fortsatte resan mot Sörvaer. Men utanför hamninloppet så gjorde de ett snabbt stopp i förhoppning på att fånga en havskatt. Crazy Daizy jiggarna riggas med torskkött och sedan ner på botten och börja ”knacka”.. Några minuter senare så smäller det till i spöt hos både Johan och Tina.. Dubbeldrill, och Havskatterna kommer som på beställning.. Men ack så fel dem hade när det visa sig att det var två sandskäddor nära kilosklassen som hade attackerat deras stora jiggar..
Att det ens är möjligt?

Allt kan hända på Söröya!

Sebbe ”Lappen” och Johan Mikkelsen