Nordsidan levererar fina fiskar i Nappstraumen!

Nya gäster har kommit till campen och första fiskedagen är över. Med vindar från sydost tog vi idag chansen att göra säsongens första pass på nordsidan och drog oss ut mot djupkanten. Med lite lä från bergen så fanns vi torsken rätt fort och dem uppehöll sig i mindre stim till en början. Ganska snabbt landades några torskar på 14-18 kg i båtarna och strax där efter kom rapporten om första 20an! Fisken var rätt aktiv mitt på dagen och under en period hade vi ett 30 meter högt stim under båten och då fick jag och Marica i båten i släppen efter varandra varsin 20 kilos som bägge högg på blå Big Bob 480 g. Maricas vägde 23,9 kg och min var snäppet mindre. På radion hörde vi också om två andra fiskar över 20 kg och detta blev en härlig start på veckan. En av båtarna gick sedan in lite tidigare för att testa ett par drifter på flundra och fick en fin flundra på 122 cm, även den på en blå Big Bob 480 g och sedan tappade dem en större fisk på linbrott tyvärr.

Imorgon ska det blåsa kuling så vi planerar in lite flundrafiske i Nappstraumen då förhållandena på öppet hav lär vara barska!

Erik Axner – Nappstraumen

Marica med dagens största torsk!