Sista dagen på Sørøya gav 7 st torskar över MAGISKA 30 kilos gränsen!!! PÅ EN DAG!!!

Man tror knappt att det är sant… Kan det vara så här bra?!

Alarmet ringde 03.30 och vi är inne på sista dagen för veckan. Väderleksrapporterna lovade svaga vindar och så det var bara att gå ”All in” och försöka fånga dagen!

Ett lugn vilar över hamnen och havet ligger platt utanför, 05.00 kommer gästerna och vi glider ut med ett stort leende på läpparna. Jag styr kosan mot ett av mina favoritställen och direkt när jag slår av på farten och börjar få en bra ekolodsbild så inser jag att det är jackpott med en gång! Stimmet är från botten och ända upp till 15 meter under båten, alla står nu med djupa spögung och jublar trots att klockan är endast 06.00 på morgonen.
Under de första två timmarna har vi lyckats landa 8 torskar över 20 kg! Det är svårt att beskriva hur mycket fisk det är här utanför Sørøya men under de nästa 10 timmarna så står vi och drillar fisk konstant där merparten av fisken är av den bättre kalibern! Totalt fick vi 15 torskar över 20 kg och när Tom fick sin första 20 + eller närmare bestämt 26 kilos torsk och alla gästerna nu i båten hade lyckats få varsin torsk över 20 kg så tackade vi för oss och gled in i en av vikarna utanför Sørøya för att avsluta fisket med lite njutningsfiske efter havskatt. Vi stängde av motorerna och strömmen i båten och låg nu bara och njöt av denna final! Och inte nog med det så lyckades John fånga sin livs första havskatt och vi kunde nu summera en fantastisk dag med Daves toppfisk på 29 kg, följt av Johns torsk på 27,7kg, Berts på 27kg, Toms på 26 kg samt Jeffs på 26kg och allt under sista dagens fiske! Snacka om att fånga dagen!

För att göra denna fiskerapport ännu värre så var vi långt ifrån bästa båten idag. Hur många torskar över 20 kg som landades idag har jag inte koll på men antalet över den där magiska gränsen som för några år sedan var nått som man inte ens vågade hoppas på var nu löjligt bra! Under sista dagen så landades det HELA 7 st torskar över den magiska 30 kilos gränsen!!! PÅ EN DAG!!!!

Och med denna avslutning så vill jag passa på att gratulera alla som har varit här under veckan till deras fantastiska fångster!! Vad mer kan man säga, STORFISKENS RIKE tackar för sig! Nu laddar vi inför nästa veckas gäster!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen