30kg+ Sørøya, idag igen!

Att Sørøya är storfikensrike är det inget snack om. Trots tuffa förhållanden så har vi kommit ut på havet och de danska gänget från Hvidovresport fortsätter att leverera storfiskar. Man blir inte förvånad när man hör vem som har tagit dagens största torsk nämligen självaste Carsten Stabell som nu kan skryta om att ha 7 torskar över den magiska 30 kilos gränsen på sitt samvete!
Erik Haldrup Hansen var inte långt efter med en torsk på nästan 29 kg och hur många över 20 kg sträcket vet jag inte men det är ett gäng! Själv så var vi först ute och kämpade i vågorna efter stortorsken sedan får jag ett samtal från Paul i båt 2 att de har ett fantastiskt fiske inne i fjorden. De hade fått 5 snabba över 20 kg med en topp på 25 kg!!!
Vi sätter plattan i mattan flyger in i den betydligt lugnare fjorden. Vi möttes av enorma stim och flera runt 17-19 kilos landas i båten men helt plötsligt så smäller det till rejält och upp kommer en grotesk torsk som är och nosar på den magiska 30 kilos gränsen. Äntligen!!!
Vågen stannade dock på 28kg och man vill ju så gärna att den ska vara lite tyngre men man får faktiskt inse att trots att den inte når hela vägen så är fisken en drömfisk!

Det är lätt att ha höga förväntningar när man kommer till Sørøya, med all sin rätt men försök att dra ner dom! En torsk över 20 kg är en STOR torsk! chansen att få en över 30 kg är antagligen som störst just här utanför Sørøya men man ska komma ihåg att det fortfarande inte är lätt att få en sådan drömfisk..

I morgon lovar prognoserna stabila 12 m/s men nu kommer vinden från öst vilket gör att det blir fiskbart även i morgon och framförallt inne i fjorden.

Nya rykande nyheter från storfiskens rike kommer i morgon, stay tuned!

Johan Mikkelsen