Återfångad hälleflundra i märkningsprojektet!

Under hela 2014 har jag märkt flundror i området kring Nappstraumen och idag fick jag glädjande besked om första återfångsten. Fisken nappade första gången den 17 oktober inne i Nappstraumen och mätte då 77 cm. Där märktes den med nr 10532 och återutsattes. Nu idag, 19 mars återfångades den ute väster om Skarvskär där vi brukar fiska mycket sommartid och mätte då 82 cm. Fisken avlivades vid andra fångsttillfället men hann ändå med att växa 5 cm över vinterhalvåret. Detta är otroligt viktigt information för oss som stödjer våra tankar och vår tro om att Catch & Release verkligen fungerar! Fisken har växt på bra efter första tillfället och dessutom gjort en förflyttning på 8,6 NM fågelvägen ut mot djupare vatten.

Självklart fortsätter vi detta märkprojekt under 2015 och hoppas på fler återfångster som bidrar med mer kunskap om denna fantastiska fisk!

Erik Axner – Nappstraumen