Blåsväder och fiske utanför hamnen på Sørøya, ett bra alternativ!

Skreifisket 2015 har inte varit lätt för oss sportfiskare, vindstyrkor som välter husvagnar och ett hav som ser ut som ett vitt inferno. Så fort det mojnar tar vi chansen att komma ut på kanterna och när vi kommer ut så får vi både många och stora torskar men idag blåste det mellan 10-14 m/s i snitt så vi fick nöja oss med lite fiske utanför hamninloppet. Första driften i guidebåten så lyckades John kroka sin livs första hälleflundra, en liten fin på 70 cm som märktes och släpptes tillbaka. De andra fiskar vidare och när John släpper ner sin jigg igen så hinner den knappt ner till botten innan han jublar till igen och börjar drilla ännu en flundra. Denna mättes till 83 cm och blev således Johns nya personbästa.

Två flundror på första driften och då fiskar vi innanför första öbandet, dvs 2 minuters båtkörning från hamnen. Vi la två drifter till utan resultat sedan bestämde vi oss för att återvända för att få tillbaka värmen. Trots att det inte är så kallt så blir man lätt frusen under flundrafisket då man inte är lika aktiv som undre skreifisket.

De var ett par båtar till som testade fiskelyckan utanför hamnen och det kom upp ett gäng havskatter runt 4-6 kg fördelat på båtarna och de var även flera som antagligen hade hälleflundra kontakter. I morgon ser väderleksrapporten mer lovande ut med avtagande vindar på eftermiddagen så förhoppningsvis kommer vi ut på lite riktigt skreifiske igen!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen