Första storflundran på Söröya!

Vi plågas fortfarande av hårda vindar häruppe men mellan byarna passar några på att fiska hamnnära efter flundra.
Under gårdagen fiskade Alexander och Kristoffer från Stockholm strax utanför Murmanskviken.
Kristoffer Kunnari fick bärga sin första flundra och vilken premiär sedan. Med 30m lina kvar att veva upp small plötsligt spöt av strax ovanför rullfästet. På något vis lyckades han dra upp dessa 30m för hand med en flundra på hela 165cm i andra änden..
Vilken bedrift, och vilket minne sen.
I skrivande stund har jag precis kommit i land efter en något skumpig morgontur. 4 flundror kom upp, tyvärr ingen av grövre kaliber men Alexander fick i alla fall bärga sin första flundra. Själv fick jag för en liten stund känna på en kraftigare fisk men den utövade jag så kallad long distance catch & release på…
Den tar vi nästa gång.

Sebastian ”Lappen” Hoogers

Kristoffer Kunnari med 165cm flundra

Kristoffer, något trött i armarna..

Alex med sin första flundra.

Kristoffer igen.