Feeding Frenzy sista dagen i Panama!

Under sista fiskedagen var vi laddade för fisket till tårna och rapporterna från gårdagen med både tonfisk och marlin lockade de flesta att söka sig offshore och väl på plats där ute flockades fåglarna och delfinerna hoppade friskt över vattenytan. Strax efter lunch ändrade havet karaktär och tonfiskar, fåglar och delfiner jobbade som ett lag och bildade en kokande kittel där dem tillsammans jagade ett stim med ”bluerunners”. Ett såkallat ”Feeding Frenzy” där dem klumpar ihop sig till en boll och havet kokar bokstavligen utbröt och tonfiskar sköt genom stimmet som torpeder. Betesfiskar släpptes ut och tonfiskarna nappade omedelbart och flertalet fina fiskar mellan 50-80 lbs landades på denna metod och när väl våra poppers landade mitt i koket högg ett par tonfiskar även på dessa och några stycken på 50 lbs landades samt en aningen större på 90 lbs blev toppfisken i stimmet.

När inte havet kokade av tonfisk så spenderades tiden i jakt på marlin och sailfish och olyckligtvis tappades 4 marlin men Fredrik Gunnarsson fick upp en grann Black Marlin på 300 lbs som blev veckans andra marlin.

Inshore valde endast en båt att fiska och dem upplevde ett härligt artfiske på popper där dem landade över 10 olika arter i blandade storlekar. Veckan är nu över och vi kan summera ihop en fantastisk fiskevecka på alla sätt och vis och några riktiga drömfiskar har landats och massvis med olika arter har fått syna insidan av båten!

Nu avnjuter vi sista kvällen på lodgen med god mat, god dryck och imorgon drar vi mot Panama City och Hard Rock Hotel där vi övernattar sista kvällen innan hemresa.

Erik Axner – Panama

Needlefish till Alex

African Pompano, en lövtunn jack!

Gott garnityr på en cubera!

Bluefin Trevally!

Roosterfish är bra vackra!

Örjan med en fin tonfisk!

Robbin med en fin tuna!

Dagens största tonfisk på popper!

Dorado till Robbin!

Färsk tonfisk på havet.. Det kan inte bli bättre!

Fredriks Black Marlin på 300 lbs!

En trött Fredrik!

Undervattenbild på återutsättningen!