Offshore på schemat den andra dagen!

Fiskedag nr två är till ända här i Panama och fisket har varit lite småklurigt på sina håll. Samtliga båtar valde att satsa offshore och det betyder oftast en chansning på en stor fisk eller inget. Man kan inte räkna med att alla båtar ska fånga en ”billfish”, dvs en sailfish eller marlin men chanserna finns och det är det som är spännande! Man måste våga chansa för att vinna stort!

Under dagen har de allra flesta båtarna haft kontakt på olika sätt med dessa ”billfish” och både marlin och sailfish har snurrat kring båtarna. Ett par har tappats på drillning men dagens fiskekung blev Tommy som drog en Sailfish på 120 lbs samt en Mullet Snapper på 25 lbs.

En båt fick även nys på ett stim med tonfisk som dem följde och jagade med både poppers och trolling men tyvärr fick dem ingen att hugga men dem visade sig tydligt i ytan under en lång period av dagen. I min båt fick vi en dorado på 25 lbs som blev kvällens middag i kombination med languster och hade två marlin som intresserat synade våra beten bakom båten innan de vek av mot djupet.

Imorgon tar vi nya tag med inshorefiske och alla är laddade till tusen.

Erik Axner – Panama

Annika med en Rooster från gårdagen!