Här kommer del 2 i vad som hände i Havöysund 2014, Gott Nytt Fiskeår på er

Så kom Augusti månad och Hälleflundra fisket var som vanligt riktigt bra. Äntligen så kom årets första hälleflundra över 2 meter! Det blev dessutom årets största av alla våra camper på NSA. De fick lov att ropa på en annan båt och be om ytligare en tumstock för att kunna mätta den, Snacka om dramatik. Den mättes till hela 215 cm, snacka om att det blev en drömfisk som dessutom belönades med den fantastiska guld kroken som vinnare i vår C&R tävling.
Det kom upp många stora hälleflundror denna månad, dessutom hittade vi 2 nya flak som gav både bra storlek och många kontakter. Så dessa flak skall bli riktigt spännande att följa 2015.

Augusti månad brukar innebära att stor sejen kommer och så blev det även i år. Det var ett helt sjukt hur mycket sej det var i närområdet, det gick inte att misslyckas! Det landades mängder över 10 kg och våra gäster fullkomligt lös av glädje, när de tokvevade upp.Smack, tvärstopp följdes upp av långa rusningar. Det var trötta gäster som kom iland efter sej fisket men mycket lyckliga.

Torskfisket fick vi slita lite för att hitta de riktigt stora torskarna men det landades många runt 10kg, fin matfisk. Men fiske är så mycket mer än bara stora fiskar, det handlar om gemenskap och upplevelser. Jag själv hade ett underbart gäng ute i guidebåten. Det var en spegelblank dag och hungern började smyga på en, vad gör man åt det då? Jo mina gäster fällde upp ett gasol drivet stekbord och fileade torsk som stektes med diverse tillbehör. En sådan skulle man alltid haft i guidebåten! Som om inte detta var nog så var späckhuggarna på besök och flera gäster fick se dessa magnifika varelser som man bara inte kan låta bli att beundra.

Så kom vi in i september månad, det var helt fantastiskt hälleflundra fiske, det kom många och stora och ännu flera! Det var riktigt lätt och kul att vara guide. För det är inte svårt att vara guide när solen skiner, svaga vindar och hälleflundran tog hur man än gjorde, nej då är det lätt att guida! Men så var det inte alltid utan vi hade lite ”väder” denna månad kan man säga. Det varierade från hårda vindar och regn till nästan stiltje och sol på bara ett par timmar. Då är det inte lätt att vara guide för det är inte kul att säga till folk att man bara får fiska i närområdet.

Något som var otroligt kul var att rockbandet TAKIDA kom på besök och bjöd på ”fest”, när dom tog scenen i Havöysund så steg jublet både bland gäster och lokalbefolkningen, tro mig det snackas fortfarande om detta grymma band. Så för att summera ihop september månad kan vi bara säga att en sak. Succés både i havet och på land!

Så kom vi till den sista månaden, Oktober. En månad som de som var här nog aldrig kommer att glömma, och de som avbokade alltid kommer att få ångra. Okej vi har haft en fantastisk säsong men avslutningen var verkligen ett fyrverkeri när det gäller hälleflundra fisket. Det landandets många STORA hälleflundror med 2 över 2 meter och dessutom samma dag! Det var många båtar som landade sina dröm fiske och det gick faktiskt att nästan ta på glädjen när man kom iland. Alla delade med sig av sina fisketips och idéer. Det snackades, skrattades och den ena fiskehistorien avlöste den andra.

Mitt egna lilla fiskeminne delar jag med min vapendragare ”Grodan” för när de sista gästerna åkt hem fick vi äntligen lite tid att fiska tillsammans. Vi fick upp big boss och hans kompis Dan på besök och som vanligt när jag och Jimmy fiskar så blir det tävling. Det var jag och Jörgen mot Jimmy och Dan. Det var en helt perfekt dag, svaga vindar och sol. Jag och Jörgen satt avslappnat och fiskade och bara njöt. Det var grymt helt enkelt. Jag hade lite flyt med mitt fiske och landade 3 på rätt kort tid med topp på 133cm. Men andra ord så hade jag en toppen dag som faktiskt skulle bli ännu bättre! Jag tar och fixar ett tackel med sej(död sej) till Jörgen som sänker ner det och det tog inte långstund innan det sjunger i grejerna och en tyst men fokuserad Jörgen pumpar för fullt, den är stor och alla som känner Jörgen vet ju att han haft lite oflyt med hälleflundra över 1 meter. Efter en stund kan vi landa och mätta Jörgens dröm flundra som mätts till 169cm (hanns näst största). Det blev kram kalas och en sann glädje i båten. Tack Jörgen för en grym upplevelse! Hur det gick i tävlingen kan ni ju fråga Jimmy om på FB 

Så nu återstår det bara för mig, Jörgen och Sebastian att tacka alla våra fantastiska gäster för 2014 och så börjar vi på ”nästan” ett tomt papper för om ni har missat det så blir det en Scandinavian Halibut Festival Havöysund 31/7-1/8 2015

GOTT NYTT FISKEÅR PÅ ER !

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden och Sebastian ”Lappen” Hoogers

TAKIDA när de rockar fett!