Flundror från Jusholmen, Nappstraumen

Då har veckans nya gäster varit ute på sitt första flundrapass. I gemensam trupp satte vi kosan mot Nappstraumen för att fiska upp lite betesfisk. Därefter var det full spätta mot Skata och Jusholmen. Vi betade successivt av område efter område. Med de stabila 8 m/s som föll ner från de mäktiga bergen gjorde det inte lätt att fiska men det gick och det dröjde inte lång tid förrän Torsson i min båt börjar pumpa upp sitt så kallade ”bottennapp”. I samma ögonblick som jag ropar att det är flundra så börjar den kämpa för att komma ner till djupet igen. En förvånad Torsson fortsätter att kämpa och inte långt efter glider den upp till båtkanten och jag tar ett stadigt grepp runt stjärtspolen och slänger in veckans första flundra! Den mättes till 81 cm och är således en godkänd flundra, vi jublar i båten och konstaterar att det var skönt att spräcka nollan.

Inte långt efter rapporterar Erik in från båt 2 om ännu en flötesfångad flundra på hela 125 cm, märkt och återutsatt. Flötesmetet har verkligen visat sig vara en het metod och speciellt på grunda vatten mellan 5-20 meter. Vi nöter på vidare och sedan landas ytterligare en flundra i båt 2, denna gången var det Lennarts tur då han förförde en 90 cm flundra på sin Crazy Daizy jigg. Härlig start!

På eftermiddagen valde sedan några båtar att testa på spättafisket. Tony Liljeqvist hoppar då över till en båt för att visa tekniken. Inte långt efter så smäller det tag i gästernas spön och de kan sedan summera in flera fina fiskar runt 2 kilo sträcket med en topp på 2,2 kg!

Morgondagen ser ut att blåsa stabila 8 m/s som idag så då blir det antagligen mer flundranötande och rödspättefiskande här i Nappstraumen.

Stay tuned!

Johan Mikkelsen

Lycka!