Helt galen avslutning i Havöysun, stor Kveitens rike

Efter att halva veckan gått så var det många som tyckte att fisket efter storkveiten var riktigt trögt. Det var mycket stolpe ut,Som för
t ex. Team PRO som består av ordförande: Peter Wallin, vice ordförande: Peter Arvidsson och heders medlemmen: Ola Strömberg.

Varför vi döpt dem till Team PRO det får ni fråga dem om, kanske det kan bero på deras otroligt ”aktiva” fiske. Vi i guidebåten gjorde sällskap med dem under söndagen i jakten på drömkveiten. När vi kommer till en lugn stillsam vik så hör man plötsligt Peter Arvidssons röst över hela viken. När han vevade upp sitt bete hade en ”monster” hälleflundra följt efter betet hela vägen upp till ytan, för att i stort sett bara vissa sig.Det var som om hon simmat upp till ytan och visat ”fingret” och sagt, ta mig om ni kan!
Så här har det varit för många av våra gäster de sista veckorna. Man har haft efterföljare, eller så har man tappat dem efter en stunds fight. Som alla vet så lönar det sig med hårt arbete, och så även denna gång, för häng med nu!

Måndags morgon: Hotellets matsal ligger nästan helt öde, ingen är där och bryggan var i stort sett tom, för nästan alla båtar hade begett sig av. Alla hade fått med sig att lufttrycket hade stigit och dessutom lovade man svaga vindar och sol. Alla båtar drog åt olika håll. På kvällen så möttes jag av otroligt glada gäster. Det hade kommit upp många hälleflundror med topp på 193 cm som fångats av Conny Nord, mannen som svävade på moln denna kväll. Conny berättar för mig om sin dröm fight, och jag frågade om han badade med hälleflundran?
-”Klart jag gjorde och vilken J…a känsla! Du vet Uffe, när man ligger där och ser denna otroligt stora och vackra fisk i ögonen och släpper för att sedan se den simma med stora lugna tag ner i djupet igen. Det var f.. så att håren till och med reste sig under fötterna och tårarna var inte långt borta.” Det hela slutade med att jag fick en BAMSE kram.

Tisdags morgon, dagen D eller kanske ett stort H. Kl 05.00 möter jag de första gästerna som är fullt på kläda och på väg ut, tyvärr så måste jag be dem att vänta in ljuset för man vet aldrig vad som flyter runt omkring i havet (stockar mm).
05.20: Första båten beger sig ut och sedan kommer den ena efter den andra (om det var ödsligt på campen dagen innan så var det kusligt denna morgon för alla var ute innan kl slagit 07.00).

Det tog inte lång tid innan vi landat den första, sedan brakade det hela loss! den ena båten efter den andra rapporterade om fighter och landade hälleflundror.Plötsligt så hör jag att Team PRO har landat en 2 meters hälleflundra. Kort efteråt så ringer min telefon och det är ordförande själv, Peter Wallin. Han berättar med ett väldigt iver om deras fight och att det var heders medlemmen Ola Strömberg som landat sin dröm fisk på 205 cm.
Bar 20 minuter efter att Team PRO hade landat sin 205 ringer min telefon igen och denna gången var det Båt 5 som berättar om en magisk fight med ett lyckligt slut. Mikael Ekberg hade lyckats landa en på hela 211 cm och även han badade med denna madam, som efter mätning fick friheten tillbaks.

Vi fiskar på och smack, Tomas Szalai står med ett riktigt spöböj. Men, tyvärr så gick linan av och ännu en gång i guidebåten tappade vi en större fisk. Tomas och vi andra fick en glad överraskning då pajen hade fångat en 173 cm med Tomas krok och lina kvar i munnen så nu behöver man inte fundera på hur stor denna var. Båt 11 lyckades även bedriften att landa ytligare en jätte, Peter Jensen landade en på 187 cm.

Denna dag måste gå till historien när det gäller stora hälleflundror och ett nytt NSA record. Hur bra fisket är på våra camper det kan man inte beskriva utan måste upplevas!

Tack Sportfiskegiganten för en oförglömlig vecka och tack alla andra gäster som varit här i år!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden

Tidig morgon, frukost.

Conny Nord med 193cm muskler

Mikael Ekberg med 211 cm madam!

Nöjda gäster på väg hem!