Nya gäster och grymt torskfiske på Runningen, Söröya

Förra veckan var väldigt blåsig och fisket var extremt trögt. Lite torsk i matstorlek landade och några flundror. Höjdpunkten på veckan var ett ”bottennapp” som började röra på sig när gästerna lindat linan 3 varv runt kleppen för att försöka dra av den… efter en hård kamp mäts flundran till hela 175cm – kul!

Nu har de nya gästerna kommit och vädret ser mycket bättre ut så ikväll blir det tom en tur till storskalltaren. Gästerna var ute en sväng igår efter ankomst och de fångade en hel del torsk och kolja. Inne i breiviksfjorden (där den störa flundra från förra veckan landades) krokades ytterligare en riktigt stor fisk. Den tömde nästan rullen för att sedan kliva av… synd.

Idag var det runningen som gällde och oj vad mycket fin fisk det blev. Toppen blev en torsk där vikten pendlade mellan 28-32kg!!!!!!! Den exakta vikten får vi aldrig reda på då fisken återutsattes. Annars var där grymma mängder matfisk och flera exemplar över 20kg.

Nu taggar vi för kvällen – en uppdatering kommer i morgon!

Hannes Ribbner, Sørøya