Ha-ha-ha-havöysund.

Så, nu har veckan med Tajt Lajn gått. Och vi kan väl summera den lite snabbt med ett ord: HUMOR ! De 2 sista dagarna var jag kapten i guidebåten och den första av dessa var en kanondag på alla sätt ! Vädret tillät oss att gå på en liten långtur och det visade sig vara ett bra val… Dagen till ära fyllde Fredrik i guidebåten år och vi skulle försöka ge honom en fin present.

På plats så började det lite trögt med fisket, båt 10 som var med oss rapporterade om en liten flundra landad och hoppet tändes igen. Efter en kort förflyttning släpptes återigen jiggarna ner mot botten, jag hann precis se jiggarna på lodet och en misstänkt stigning innan Johan ropade om fast fisk. En härlig fight senare visar det sig att han höjt sitt personbästa för tredje gången på denna resan, en riktigt fin fisk på 133 cm som sedan fick simma tillbaks.

Sen hände allt… Vi hittade en vik där flundrorna verkade jaga allt som simmade, det var hugg på hugg. Det som var kul i det hela var att fiskarna kunde hugga på ett bete för att sedan ändra sig och hugga på någon annans jigg. Detta hände flera gånger och båten fylldes med tjo och tjim !

Andreas i guidebåten gav sig tusan på att få en spinnfångad flundra eftersom det verkade finnas mycket flundra i denna vik, ett antal kast senare så var målet nått, inget monster men en kul fisk på runt 70 cm. Det kändes som att allt vi gjorde denna dag lyckades… Skitkul ! Totalt hade vi 9 landade flundror och minst lika många tappade !

Tillbaka till Fredriks födelsedagsflundra, den satt där… En riktigt fin fisk som tyvärr vann den kampen efter ett linbrott. Besvikelsen och ilskan i Fredriks ögon var inte roligt att se, det hade varit kronan på denna underbara dag. Men tyvärr, fisket kan vara hårt ibland.

Tisdagen var lika rolig, med mycket skratt och glädje. Vädret ställde till det och fisket blev lidande. Vi lyckades ändå lura upp 2 st flundror, en liten och en 98 cm fisk.

Nu är ett nytt gäng på plats och vi håller er uppdaterade !

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Johans tredje PB !

Martins 98 cm i busväder.

Detta är kääärlek !

Min sons 98 cm fisk !