Lååååångtur i Havöysund.

Så, nu har vi haft dom så kallade ”Dalmasarna” på plats i en vecka, detta gäng har under veckan höjt omsättningen på bensin med 100 %. Under ett fiskepass avverkades 84 nm, resan gick runt hela Mageröy, förbi Nordkap, och det roliga med detta var att en riktigt fin flundra på 179 cm landades på vägen hem och ganska nära campen. Dom fiskade riktigt bra under veckan med 25 flundror i båten med topp tre: 179, 140 och 136 cm. Under veckan har dom även haft en ”hangaround” båt som lyckats helt okej, 22 flundror med topp tre: 129, 124 och 117 cm.

Jag själv guidade ett trevligt gäng från Karlskrona som innan jag klev i båten hade haft ett riktigt bra fiske, detta var ännu roligare då det var deras första resa till Nordnorge för fiske, 141, 137 och 120 cm var resultatet så långt. Detta innebar att jag kände liiite press då vi gick ut med ett enda mål, stor flundra! Vi nötte på i ett mysigt väder med dimma och sikt på runt 50 meter, även vi hade en ”hangaround” båt med oss och det rapporterades in flundra från den båten, upp till 132 cm. Bytte drift och det gav resultat, det drog tag i Simons spö och en lång kamp började. Tunga parkeringar och långa rusningar skvallrade om att detta var en stor fisk… Perfekt fight, snyggt samarbete i båten, och en grann 178 cm´s fisk säkrades vid sidan av båten. Jubel och glädje innan damen fick simma tillbaks ner i djupet, uppdraget slutfört.

Och som sista tiden har varit, så håller det i sig: Lite trögt fiske på antalet, men med riktigt fina toppnoteringar: 179, 178, 174, 160, 141 som topp fem. Torsk upp till c:a 18 kilo, sej upp till c:a 12 kilo.

Sen hade vi ett gäng från England här och första kvällen gick man ner till bryggan för att bara ”kosefiska” lite, ett rejält hugg med en rejäl fight fick dom att börja undra vad som hände… Underifrån bryggan glider en HÄLLEFLUNDRA fram, fisken mäts snabbt i vattnet till runt 90 cm innan den krokas loss och får simma vidare, kvar på bryggan står ett par frågetecken som inte förstod vad som just hände… Samma gäng fick senare fisken på 160 cm, nere på 100 meters djup, dom finns överallt!

Jag har under denna veckan besök av min svåger och systerson, vi har haft det skönt ute på havet men lite knapert resultat på fisk, under tisdag kväll lyckades i alla fall Per få känna på en fin flundra, allt gick bra men den beslutade sig ändå för att kliva av… Riktigt synd!

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

178 cm fightas !

178 cm vid båten.

Glad Simon !

Systersonen som tyvärr tappar sin fisk sen.