Semestern slut! väröy nu kör vi

Hej igen allesammans! jag har haft en liten minisemester dom sista dagarna så har inte själv kommit ut på havet men ska försöka summera ihop veckan som varit så gott som :).
jag var ute och guidade dom 2 första dagarna med två helt fantastiska gäng och fisket då jo första dagen hade vi ganska bra torskfiske tyvärr så tappade vi en stor flundra efter en ganska kort kamp men båten breve fick en hel del flundra dock inga toppar.
Dag två så skulle vi köra ett mixfiske och det kan man säga att det blev ena stunden hade vi späckhuggare kring båten och nästa minut så fiskade vi spätta inne i en vik där båda grabbarna briljerade och Valter som endast är 10 år var en riktig fena på (tidigare i veckan hade han fått sej på 14kg och torsk på 12.5 inte dåliga pb:n som 10 åring!!)
Efter vårat spättafiske stack vi ut och skulle fiska lite torsk och det tar inte lång tid innan första riktiga spöböjet kommer i båten och linan rullar långsamt ut ur rullen och vi bara står och kollar på varandra! vad har hänt? tyvärr så bet ”Fisken” av tafs linan och man kunde se ett perfekt snitt i linan… vad detta var kan vi bara spekulera kring men jag har inte sett det många gånger förr!
Nästa gång var det den andra grabbens tur och smack i backen vilket hugg sen följt av en ganska tuff fight och när väl torsken väljer att vända upp till båten kan vi se att den var STOR hela 22.5kg Imponerande inte alla i 15års åldern som kan briljera med det!!.
förövrigt var fisket ganska segt, men det kom sporadiska torskar och nästan alla var över 10kg.
Vi lyckades även få ett nytt camprekord på havskatt på riktigt fina 6.5kg vilket är inte helt vanligt här uppe!!

summering för övrigt så lyckades team Masarna med ett helt fantastiskt flundra fiske med en topp under sista dagen på hela 170cm! och en av dom andra båtarna fick ganska många flundror.
Sejfisket var lite trögre än förra veckan men dom som hittade dom hade ett helt fantastisk fiske med många över 10kg och topp på 16-17kg

(bilder kommer senare har inte fått dom än)

Fredrik Schmiterlöw / Andreas Mårth