Helgeroa Havfiskeklubb kämpade på bra i busvädret!

Under tiden som Helgeroa Havfiskeklubb var här hade vi tufft väder med stark vind från nord. Dessutom lågt hängande moln, dimma och regn.. Ingen höjdare för fisket men de 23 gubbarna kämpade på bra under veckan och många av dem blev belönade med havets platta guld. Vissa lyckades bättre än andra, vissa fiskade mer än andra, vissa hade lite otur och vissa kniper dem nästa gång.

Gänget har i alla fall lämnat campen under gårdagen och landade runt 20 hälleflundror totalt, de flesta inne i Nappstraumen men vissa även på nordsidan. Utöver detta knep dem fina torskar på sydsidan upp till 15 kg och många över 10 kilosstrecket också.

Just nu har jag bara ett gäng med belgare här på campen som fiskade sitt första pass idag. Men med ännu värre vindar som väntar så kommer vi troligen knappt ut imorgon så fångstrapporten får vänta till vädret bättrar på sig.

Till dess njuter vi av VM och laddar batterierna!

Erik Axner – Nappstraumen