Storskalltaren med kokande småsej!

Ännu en Storskalltaren tur i måndags, dock en lite kortare sådan än förra gången men vädret var helt fantastisk! Direkt när vi anlände till Storskalltaren på 40meters djup såg man något på avstånd på vattnet som liknade regn men när man kom närmre såg man det var småsej som kokade i ytan! Vi blev ännu mer taggade(Om det nu gick) och körde direkt till stimmet!
Vi släppte såklart ner direkt och det första spöböjet i guidebåten stod Thomas för då han smackade på en flundra! Under tiden jag hjälpte Thomas med flundran så såg man spöböj överallt i båten, det verkligen kryllar av torsk i alla storlekar under stimmen!

Efter bara nån halvtimme fick Kenneth en torsk på 20kilo vilket även är hans största denna resa!
Fisket fortsatte såhär under dagen och en & annan flundra kom upp men dom riktigt stora lyste med sin frånvaro denne dag. VHF:en var tystare än vanligt men båtarna så inga gigantiska flundror kom det rapporter om men båtarna fylldes med stora torskar istället och väldigt mycket ”mindre” flundror!

Var man än kollade så såg man kokande småsej och i ett av dessa stimmen fick Anders sitt personbästa på Torsk på 19kilo, underbart! Flera torskar runt 20sträcket kom upp och även en o annan Sej runt 7kilo!

Precis som förra Storskalltaren passet så kom det upp mycket torsk när man la flundra drift, denna gången fick vi dock även besök av en långa runt 2kg på 30meters djup!

Vi hade även besök av tumlare som simmade precis runt båten under flera timmar, underbar syn!

Skitfiske!

Viktor PJ Sjöqvist

En av många fina torskar!

Tumlare som ville hälsa på!

Kokande småsej!