Makrillen har kommit till Nappstraumen!

Med en fantastiskt varm vår med bra väder den senaste perioden så har vattentemperaturen stigit ordentligt och vi har redan nu börjat se de första ”makrillkoken” ut till havet. Stora områden är helt fulla av makrill och detta lockar till sig annan fisk!

Vi har fått uppleva ett grymt mängdfiske ute på öppet hav bland de fria topparna där torsk och sej i fin storlek har jagat som galningar i mellanvattnet. Även om de flesta torskarna väger mellan 7-12 kg så fångar vi några stycken över 15 kg. Sejarna har tryckt ner vågen till ca 12 kg och gästerna är lyriska över detta fiske med kämpaglad fisk som tar på snabbt invevade jiggar i mellanvattnet. Eftersom det är makrill dem jagar så har vi kört stora jiggar, både Crazy Daisy men även Big Bob, ändå upp till 730 g som visat sig selektera ut speciellt stor sej!

Utöver alla torskar och sejar så har även kapten Dennis med sina två fiskekamrater lyckats plocka två fina flundror på 120 cm på bonntrolling på grunt vatten och 128 cm från djupt vatten som bjöd på härliga fighter bägge två. Inne i själva Nappstraumen har vi också landat en del flundra senaste perioden.

Nu är det sista dagen för gästerna, vinden är svag och de ligger alla ute och fiskar just nu. Blir spännande att höra resultatet ikväll!

Erik Axner/ Andreas Marth – Nappstraumen

3 ryssar med varsin sej i ett trippelhugg!

Emil med en grann torsk på Slim Jim!